Onafhankelijk advies bij schade
Volledige ontzorging
Uw schade. Onze zorg.
30 jaar ervaring

Wie is er aansprakelijk voor deze schade ?

Als hoofdregel geldt dat alleen degene die de schade daadwerkelijk heeft veroorzaakt daarvoor aansprakelijk kan zijn. De opdrachtgever heeft in de meeste gevallen slechts opdracht gegeven aan de aannemer en dus de schade niet zelf veroorzaakt. In dat geval is de opdrachtgever niet aansprakelijk voor eventuele schade van een derde. Dat zou anders kunnen zijn indien de opdrachtgever zelf te kort is geschoten door bijvoorbeeld een verkeerde keuze van de aannemer of door het voorschrijven van een bepaalde werkwijze waardoor schade is ontstaan.

In het algemeen geldt dat u zal moeten bewijzen dat er door de

bouwwerkzaamheden schade is ontstaan aan uw woning.

Juridisch

Om juridische problemen te voorkomen met uw buren of de aannemer is het belangrijk om voor de werkzaamheden starten een vooropname te maken van uw woning. Ook als u zelf een aannemer opdracht geeft om werkzaamheden aan uw woning uit te voeren is dit aan te raden. U heeft namelijk de bewijsplicht dat de schade door de werkzaamheden is ontstaan.

Laat een vooropname maken voor de verbouwing met foto’s en bouwkundige omschrijving van de staat van uw woning, mochten er problemen ontstaan staat u sterk u heeft dan namelijk bewijs van de situatie voor de werkzaamheden.

De aannemer heeft meestal een CAR-verzekering voor ontstane schade en als u aan kunt tonen dat de schade door het bouwen is ontstaan, zal dit in de meeste gevallen snel geregeld zijn.

Zonder bewijs wordt dit dus heel lastig het is dan u woord tegen dit van de aannemer. Problemen met de buren wilt u ook niet hebben als u hier nog jaren naast wilt blijven wonen.

Heeft u verbouwplannen of willen u buren gaan verbouwen zorg dat u voorbereid bent en maak een vooropname. Als er dan schade ontstaat kan deze snel geregeld worden.